Pàgines

diumenge, 12 de gener del 2014

Presentació


GRUP DE LECTURA OBERT DE TEOLOGIA (GLOT)
Inici: curs 2013-2014

Justificació


La situació actual de la fe i de l’Església preocupa força. D’una banda, els aires d’involució en el si de l’Església catòlica tendeixen a fer-nos oblidar l’esperit i les aportacions teològiques del Concili Vaticà II, així com la gran i original producció teològica del segle XX, que ha estat el més prolífic en la història del pensament cristià. D’altra banda, els creients que resisteixen la secularització i la manca de fe del nostre ambient s’adonen que necessiten una formació sòlida per donar raó de l’esperança cristiana i contribuir a la transmissió de l’Evangeli a les noves generacions. Finalment, es constata que hi ha persones interessades a conèixer més de prop el pensament cristià formulat per la teologia renovadora de les darreres dècades i donar així més fonament a la pròpia espiritualitat.


Característiques


Per aquestes raons es fa la proposta de formar un grup de lectura comentada de teologia. Ens imaginem un grup en què:


1. Triarem una de les obres importants de teologia del segle XX per treballar-la al llarg de tot un curs acadèmic, de setembre a juny.

2. Ens reunirem un dia al mes, per fer la síntesi d’un capítol o part de l’obra i debatre entre tots els/les assistents el contingut del text.
3. Seguirem, doncs, una metodologia participativa: resum del llibre i comentari compartit.
4. No es requereix una formació prèvia específica: només ganes de compartir amb altres la lectura d’un llibre important.
5. Hi pot participar tothom qui hi estigui interessat, ja que es tracta d’un grup obert a totes les sensibilitats i maneres de pensar.

Joan Ordi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada